Wonen Limburg Accent

Hart voor Huren

Oog voor het middensegment

Heb jij het gevoel dat je tussen wal en schip valt op de woningmarkt? Je inkomen is te hoog om een sociale huurwoning te krijgen, maar weer te laag om in aanmerking te komen voor een hypotheek. We merken dat het steeds moeilijker wordt voor mensen met een middeninkomen om een passende woning te vinden. Daarom zien wij het als onze maatschappelijke opgave om er voor jou te zijn. Wij zijn jouw betrouwbare partner als het gaat om betaalbaar huren.

Verhuren met een sociaal hart

Wonen Limburg Accent wordt aangestuurd door woningcorporatie Wonen Limburg. Met het hart van de woningcorporatie bieden wij vrije sector huurwoningen aan. Hierbij houden wij jouw belangen scherp in de gaten.

Als maatschappelijk en servicegeoriënteerde verhuurder vinden wij het belangrijk om de maatschappelijke taak van Wonen Limburg te ondersteunen. Dit betekent dat wij er specifiek voor de middeninkomens zijn. Voor middeninkomens die geen recht hebben op een sociale huurwoning, bieden we betaalbare huurwoningen aan. Onze winst investeren we via Wonen Limburg terug in sociale huurwoningen en wijken. Op deze manier handelen we in het belang van de sociale én de vrije huursector. Zo geef jij ook indirect invulling aan het sociale vastgoed en daarmee leefbare wijken.

Beheersbare woonlasten en uitstekende service

De totale woonlasten bedragen meer dan alleen de huurprijs. Behalve een betrouwbare huurprijs, zorgen wij ervoor dat je energielasten zo laag mogelijk zijn door woningen te verduurzamen. Zo houden we jouw totale woonlasten betaalbaar.

Vanuit onze achtergrond als woningcorporatie zijn we niet anders gewend dan een zo goed mogelijke service te bieden voor onze bewoners. Als bewoner in de vrije sector maak je van dezelfde service gebruik als de sociale doelgroep.

Aandacht voor duurzaamheid

Zet jij je ook in voor een duurzaam leven? Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. Niet alleen met het oog op een gezonde en groene leefomgeving, maar ook vanuit kostenperspectief. Duurzaamheid is dus ook een manier om jouw woonlasten beheersbaar te houden. Dit betekent dat we investeren in het energiezuiniger maken van woningen. Daarnaast staan veel van onze woningen in wijken waar woningcorporaties als Wonen Limburg volop investeren in leefbaarheid. Dit houdt ook het vergroenen van de woonomgeving in.

Gemengde wijken

Een deel van onze woningen bevindt zich in zogenoemde ‘gemengde wijken’. Dit zijn wijken met zowel sociale huurwoningen, als woningen in de vrije sector en koopwoningen. Vanuit haar maatschappelijke taak investeert woningcorporatie Wonen Limburg veel in de leefbaarheid van deze wijken. De variatie aan woningen en mensen geeft deze wijken een kleurrijk karakter.

Trots op Limburg

Vind jij Limburg een mooie provincie om in te wonen of kun jij de provincie niet los laten waarin jij bent geboren en getogen? Wij begrijpen dat. Wij zien dat vastgoedbeleggers zich steeds meer concentreren op de grote steden waar het risico veel lager is en het rendement hoger. Dat betekent dat er in Limburg steeds minder vrije sector huurwoningen worden gebouwd. Wonen Limburg Accent ziet het dan ook als een maatschappelijke opgave om er voor de middeninkomens te zijn in deze provincie.