Terug naar overzicht

De Groene Loper Maastricht

Voor Wonen Limburg Accent bouwt Ballast Nedam een modern woongebouw met 38 appartementen, voorzien van alle comfort én met de duurzaamheidstoepassingen klaar voor de toekomst. 

 

De Groene Loper is momenteel hét nieuwbouwproject van het Zuiden en wordt gekenmerkt door hoogwaardige architectuur en duurzame oplossingen voor het wonen van de toekomst. Op deze centraal gelegen groene locatie zit je dichtbij alle uitvalswegen én op fietsafstand van het aantrekkelijke centrum van Maastricht. Het appartementengebouw ligt aan de Kolonel Millerstraat en maakt deel uit van fase 2c aan de Groene Loper. 

Modern woongebouw met 38 appartmenten

In totaal komen er 32 appartementen van circa 60 m2 groot en zes appartementen van circa 74 m2 groot. Meer informatie over de indeling én het uitrustingsniveau van de appartementen volgt nog.

 

Duurzaamheid in elk facet van de ontwikkeling

Met de toepassing van een duurzaam ontwerp en installaties als warmtepompen en zonnepanelen wordt ook voor deze appartementen aan de Groene Loper vol ingezet op duurzaamheid. Hiermee worden deze appartementen (bijna) energie-neutraal (EPC 0). Daarnaast is er ook gelet op de biodiversiteit door zoveel mogelijk bestaande bomen te behouden en in te passen in het ontwerp van het gebouw en de directe omgeving. Er worden nestkasten geplaatst en het regenwater van daken en bestrating wordt via buffers geïnfiltreerd in de bodem. Zo wordt bij hevige regenval de riolering niet overbelast en hittestress vermeden bij extreme droogte. De woningen zelf krijgen ook een regenton zodat je met je eigen ‘wateroogst’ jouw planten water kunt geven. En hiervoor niet (altijd) het schoon drinkwater hoeft te gebruiken.  

 

Architectuur

De plannen aan de Groene Loper werden ontworpen door een diverse groep van architecten onder supervisie van West8 en Humblé-Martens-Willems. De nieuwbouwappartementen voor Wonen Limburg Accent zijn een ontwerp van HilberinkBosch Architecten uit Berlicum die in eerdere fasen al meerdere stadswoningen en een appartementengebouw voor haar rekening nam.

 

Start bouw

We verwachten dat de bouw nog voor het einde van dit jaar óf begin 2021 kan starten. In het voorjaar van 2022 kunnen de nieuwe bewoners gaan genieten van hun nieuwe thuis.

Naast de 38 huurappartementen bestaat deze fase uit 32 koopappartementen, 10 herenhuizen en 41 sociale huurappartementen.

 

Zie jij jezelf er al wonen?

Laat dan jouw contactgegevens achter via de interessebutton hieronder. Dan ontvang je van ons bericht zodra er nieuws is.

Ik wil op de hoogte blijven

 

 


Foto's

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Op de kaart

Afbeelding

Algemeen

PlaatsMaastricht

Kenmerken

WoningtypeAppartement met lift
Aantal woningen38
Oppervlakte woningen60 en 74 m2m²
Huurprijzennog niet bekend
Koopprijzenn.v.t.

Planning

Startdatumdecember 2020
Datum van opleveringvoorjaar 2022
Start verhuurnog niet bekend
Start verkoopn.v.t.
Planningnog niet bekend

Partijen

ArchitectHilberinkBosch Architecten
Terug naar overzicht