Inkomensrichtlijnen

Betaalbaar Wonen

Wij gebruiken een aantal richtlijnen als het om jouw inkomen gaat. Om bij Wonen Limburg Accent een woning te kunnen huren, moet jouw bruto jaarinkomen minimaal
€ 37.000,- zijn (inclusief, vakantiegeld, toeslagen en eventueel 13e maand). Dit komt neer op een bruto maandinkomen van zo’n € 2.850,-. Verdien je dat, of meer, dan kun je voor iedere woning die wij verhuren in aanmerking komen.

Verdien je minder maar heb je wel een groot eigen vermogen? Ook dan is het mogelijk een woning bij ons te huren (zie kopje ‘eigen vermogen’).

Wat is een bruto inkomen?

Het bruto inkomen is het inkomen dat jij ontvangt waar alle belastingen en premie’s nog niet vanaf zijn gehaald. Dit is dus niet het daadwerkelijke bedrag dat jij op jouw bankrekening ontvangt, dat is namelijk het netto inkomen.

Ben je in loondienst?

Dan hanteren we de richtlijnen zoals hierboven benoemd. Je dient een bruto jaarinkomen van minimaal € 37.000,- te hebben, wat neerkomt op zo’n € 2.850,- bruto per maand. Deze bedragen mogen inclusief vakantiegeld, bonussen of andere variabele toeslagen zijn. Ook moet je minimaal 6 maanden in loondienst zijn, met een intentie tot verlenging.  

Ben je zelfstandig ondernemer?

Ook voor zelfstandig ondernemers hanteren we een bruto inkomen van minimaal € 2.850,- per maand. We kijken dan samen naar je opbrengsten van het afgelopen jaar, je huidige opdrachten en/of inkomsten.

Ben je gepensioneerd?

Ook hier geldt dat we kijken naar jouw bruto inkomen. In jouw geval kan dit bestaan uit pensioen, AOW en evt. alimentatie. Voor gepensioneerden hanteren we ook een bruto jaarinkomen van € 37.000,-. Heb je een groot eigen vermogen? Lees dan hieronder welke richtlijnen gelden.

Eigen vermogen

Heb je een eigen vermogen? Dan wordt dit vanaf € 30.000,- meegerekend en kun je bij ons een woning huren. Je kunt dit niet zelf aangeven in jouw account, dus als hier sprake van is vragen we je dit aan de verhuurmakelaar door te geven.

Wil je samen huren?

Als jij met je partner wilt samenwonen en ook samen het huurcontract wilt aangaan dan is dit mogelijk. Beide inkomens worden dan meegerekend in het verzamelinkomen dat minimaal € 37.000,- bruto op jaarbasis moet bedragen.

Voldoe je niet aan de inkomensrichtlijnen?

Neem dan contact op met onze verhuurmakelaar via het contactformulier. We kijken dan samen naar de mogelijkheden.

Houd ook rekening met alle vaste lasten

Naast de maandelijkse huur zijn er nog andere vaste lasten die je moet betalen wanneer je een woning huurt. Denk hierbij aan o.a. verzekeringen, gemeentelijke belastingen en de gas, water & energierekening. Houd bij het zoeken naar een huurwoning ook rekening met deze vaste lasten. Er komen vaak meer kosten op je af, dan je in eerste instantie denkt.

Borgsom en maandhuur

Er hoeft géén borgsom te worden betaald. Wonen Limburg Accent hanteert geen borgsom die betaald moet worden bij ingang van de huurperiode. 

Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.