Heb je een vraag? Zoek eenvoudig het antwoord door bovenin het scherm op het vergrootglas te klikken en het onderwerp van jouw vraag in te geven.

Wat is een aftoppingsgrens?

De 'aftoppingsgrens' is een begrip uit de huurtoeslag.
Als je huurprijs hoger is dan deze grens wordt je huurtoeslag 'afgetopt' ofwel verlaagd op onderstaande bedragen (norm 2019).
- Voor 1- en 2 persoonshuishoudens € 607,46 (kale huur)
- Voor 3- of meer personen is deze grens € 651,03 (kale huur)

Deze grenzen zijn wettelijk bepaald en worden jaarlijks bijgesteld door de overheid.

Wat betekent het voor uw portemonnee als de maandhuur hoger is dan de aftoppingsgrens?
Het (inkomensafhankelijke) bedrag dat ieder huishouden met toeslag zelf moet betalen heet ´basishuur´. Over het deel van de huurprijs dat tussen de basishuur en de aftoppingsgrens valt is huurtoeslag mogelijk. Over het eerste stukje krijg je 100% toeslag, over het tweede stukje (tot de aftoppingsgrens) 65%. Ligt de huurprijs boven de aftoppingsgrens dan moet je dat deel van de huurprijs zelf betalen.

E-mail

Wonen Limburg Accent is bereikbaar via woningcorporatie Wonen Limburg. Heb je een vraag die je niet online kan vinden? Stuur dan jouw vraag naar postwonenlimburgnl

Gaat je vraag specifiek over je account of een woning? Vermeld dan in je mail inschrijfnummer, emailadres en/of adres van de woning.

Contactformulier

Heb je een vraag of opmerking? Vul dan het contactformulier in.

Telefonisch

Kan jij het antwoord op je vraag online niet vinden? Stel je je vraag liever telefonisch? Dat kan bij het WoonAdviesTeam van Wonen Limburg.

Bekijk hier het telefoonnummer.